Duurzaamheid zwart op wit

Gecertificeerd telen, voor een beter milieu

We zéggen bij Hofland Flowering Plants niet alleen dat we graag duurzaam telen, we bewijzen het ook. Aan de hand van de certificaten in de sierteelt die aantonen dat we zuinig met moeder aarde omspringen. En ook goede arbeidsomstandigheden nemen we graag serieus. Bekijk al onze certificaten.

MPS

MPS heeft als stelling ‘samen verduurzamen we de sector wereldwijd’. Samen met MPS maken we ons hard voor het verduurzamen van de wereldwijde tuinbouwsector. Door middel van verschillende certificaten worden duurzaamheidsinspanningen van tuinbouwondernemers transparant en meetbaar gemaakt. Om dit te kunnen bewerkstelligen, ontwikkelen en beheren we diverse certificaten en (online) tools. Hofland Flowering Plants is hierbij aangesloten en beschikt over de volgende certificaten:

Meer weten over MPS

Sedex

Sedex is het certificatiesysteem speciaal voor onze Engelse retail klanten. Vergelijkbaar met het MPS-certificaat, speciaal voor Engeland. De missie van Sedex is om met data gestuurde inzichten, tools en diensten, bedrijven te helpen om continu de resultaten op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) te verbeteren. Sedex is een schakel in het sociaalecologisch duurzamer maken van wereldwijde toeleveringsketens. Hofland Flowering Plants is een onderdeel van deze toeleveringsketen.

Meer weten over SEDEX

Plantenpaspoort

Sinds enkele jaren zijn wij als kwekers van een levend product verplicht vanuit de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een plantenpaspoort per bloeier te hebben. Het plantenpaspoort is een verzameling van verplichte informatie die gedocumenteerd moet zijn bij het verhandelen van alle planten binnen de Europese Unie (EU). Het geeft de identiteit en herkomst van de zending weer en maakt het mogelijk om de oorspronkelijke producent te traceren. Het plantenpaspoort voor al onze bloeiers staat geprint op de pot. Zo voldoen wij aan de wettelijke eis het plantenpaspoort per pot mee te geven. Een overzicht van onze plantenpaspoorten per bloeier:

Meer weten over het plantenpaspoort